Intervju med Arboga Stadshotell

Intervju med Arboga Stadshotell
augusti 26, 2016 admin
In Blogg

Mitt Arboga är Mälarstrandens sätt att lyfta både personer och verksamheter som vi tycker gör det där lilla extra för Arboga – som gör staden till en bättre plats att bo och arbeta i. Har du något förslag på vem vi ska visa upp härnäst? Maila oss på info@malarstranden.se med ditt tips!


stadshotellet-utvald

Det är precis dags för årets största tillställning – Medeltidsveckan i Arboga. Verksamheter arbetar i högvarv för att ta sig an turister, gamla bekantskaper och familjevänner som besöker staden under denna fullspäckade vecka. Men om någon är redo så är det Roberth som driver Arboga Stadshotell sedan 5 år tillbaka. Det är inte hans första medeltidsvecka, och det är inte hans sista. Vi passade på att kolla läget med Roberth – inte enbart för att ta tempen på just Medeltidsveckan, utan även för att få lite insikt i Roberths vardag.

– Hej Roberth! Så, man kan väl utan större tveksamhet säga att det här är den största händelsen i Arboga varje år. Hur märks det i jobbet, och energin runtomkring?

Jo, det kan man väl absolut säga. Hotellet har sedan en tid tillbaka varit bokat till bredden, och även fast det är den lugna starten just nu så märks det redan av när folk trillar in titt som tätt!

– Det låter ju hur trevligt som helst! I och med att ni tydligt påverkas av festligheterna, har ni valt er att engagera er utöver att bara ta hand om trötta gäster?

Absolut! Vi är dels med och sponsrar festivalen tillsammans med andra företag och Arboga Kommun, men har även ett eget firande precis utanför hotellet där vi flera kvällar under veckan bjuder in till fest. Vi älskar Medeltidsveckan, och vill göra vårt för att bidra!

intervju-stadshotellet-arboga2

– Innan intervjun nämnde du lite om att ni arbetar mycket med andra verksamheter häromkring – vill du berätta vilka de är, och om du kanske har någon favorit? Vi lovar att inte springa och skvallra!

Vi arbetar med flertalet företag här. Den kanske mest uppenbara är Arbogas turistbyrå, men vi arbetar även med partners som Stadskällaren. Vi vinner ju på att rekommendera bra ställen i området, så det är bara trevligt att kunna hjälpa där det går. Om jag ska välja en personlig favorit… ja, det går ju inte att säga något annat än Resturang Ågården. Fantastiskt läge nere vid ån, perfekt att luncha vid på sommaren. Verkligen toppen!

– Vi är också otroligt förtjusta i Ågården, fantastisk resturang! Men du, på tal om favoriter – har du något personligt ställe här i Arboga som du gärna rekommenderar folk att besöka? Något som kanske inte är så uppenbart och står skyltat i första bästa broschyr?

Hmm, jag vet inte… eller jo, det skulle väl i så fall… ja, såklart! Det måste ju ändå vara golfbanan (Arboga Golfklubb), som nyss renoverades och har fått simulatorer och allting! Riktigt fantastiskt ställe som man nu kan besöka året om för att hålla igång svingen. Det märks att man hade höga ambitioner när man fixade till där, så den måste jag verkligen rekommendera.

– Sjukt kul att höra! Men du, innan vi springer iväg för att skjuta lite pilbåge – visst var det så att du bor i Örebro? Vi vill ju förespråka möjligheterna att bo och/eller arbeta i Arboga, så vi känner oss åtminstone manade att fråga: hur funkar det att pendla mellan Örebro och Arboga dagligen?

intervju-stadshotellet-arboga3

Haha, klart ni måste fråga det. Jag använder ju bil, och har verkligen inga problem med det. Det tar ju bara en halvtimme via E18/E20, så det är ingen stor grej alls.

– Nej just det ja, och då har du ju ändå koll på hur trafiken är närmare storstäderna. Du nämnde Stockholm tidigare som exempel?

Jovisst, där gör man ju knappt annat än att sitta i köer om dagarna… Här går det hur fint som helst, inga köer att tala om. Suveränt!

– Då får vi tacka så mycket för tiden, du har säkert mycket att stå i som det är – lycka till med resten av veckan!

Lagom till lördagen återvänder vi till Stadshotellet för att delta i deras kvällsfirande. Fullsatt sitter vi utklädda tillsammans med turister, gamla vänner och kollegor hela kvällen lång och njuter av mat, dricka, skratt och sällskap. Det är en upplevelse vi varmt kan rekommendera under Medeltidsveckan! Besök Arboga Stadshotell online här!

intervju-stadshotellet-arboga4