Bo i Arboga

En härlig stad i närhet till det mesta!

Bo i Arboga, en härlig stad i närhet till det mesta!

Arboga är en härlig stad att bo i med närhet till det mesta. Här finns både härlig kultur, historia, vacker natur och fantastiska landskap. Arboga blev en stad på 1200 talet och idag beräknas det bo ca 11 000 härliga Arbogabor i staden och ca 14 000 invånare i hela kommunen. Arboga är bland annat känt för den vackra Arboga-ån som rinner genom stadskärnan och kopplas samman med olika broar. Detta gör Arboga till en väldigt promenadvänlig stad och det ger möjligheten att promenera längst ån och de olika broarna.

Arboga kännetecknas bland annat av traditionella kullersten och väl bevarade gamla husfasader. Staden har en genuin charm och helt klart en småstadskänsla över sig, vilket tydligt reflekteras både bland alla arbogabor vi möter och i de små lokala butikerna. För att få en riktig lokal Arboga känsla, tipsar vi om att läsa intervjun med Eva på Anns Ost.

På våren och sommaren kan du som bor i Arboga njuta av alla blomstrande uteserveringar och kafeer. Missa inte Mälarstrandens intervju med Café Två Skator i Arboga, läs mer om Café Två Skator.

Arboga är även känd för det klassiska Arboga Ölet bryggt av Arboga Bryggeri, som idag går att besöka i form av ett museum. För dig som bor i Arboga kan du även besöka Arboga flygplats, som ägs av försvarsmakten men används främst av Arboga flygklubb. Gå in på Arbogas flygklubbs hemsida för att läsa mer.

Skolor i Arboga

Skolor i Arboga

För dig som bor i Arboga finns en rad olika skolor att välja mellan, inom alla årskurser. I Arboga finns totalt 15 olika förskolor placerade runt om i kommunen, varav 12 ligger i Arboga stad. Totalt finns sju olika grundskolor, varav två skolor har högstadieklasser. Även den kommunala gymnasieskolan Vasagymnasiet ligger beläget i centrala Arboga. I Arboga finns även en Yrkeshögskola med olika utbildningar inom bland annat, ingenjör, pedagogik och undersköterska.

Kollektivtrafik i Arboga

Kollektivtrafik i Arboga

Kollektivtrafiken är ett smidigt sätt att ta sig runt för dig som bor i Arboga, både lokalt och till närliggande orter. Från Arboga station bedrivs tågtrafiken av SJ och det går dagligen tåg in till Stockholm, vilket tar ca en och en halv timme enkel väg. Bussresor inom Arboga och resten av länet bedrivs av VL. För dig som besöker eller bor i Arboga och vill skaffa busskort finns mer information på VLs hemsida.

Fritidsaktiviteter i Arboga

Fritidsaktiviteter i Arboga

I Arboga finns en massa spännande aktiviteter som passar hela familjen. Det finns bland annat ett badhus, Ekbacksbadet som både är ett inne- och utomhusbad, mer information om badet och dess öppettider kan ni läsa här.

I närheten av Ekbacksbadet hittar vi även folkets park, där det ofta anordnas aktiviteter för alla Arboga-bor. Runt omkring i området finns även en rad olika motionsspår att upptäcka. För att hitta till de olika motions och cykel spåren i Arboga, läs mer på kommunens hemsida.

En populär sport bland många som bor i Arboga är fiske och det finns många fina fiskeplatser runt omkring staden. För den som inte gillar fiske men som vill ta en tur ut på hjälmare kanal eller hjälmaren finns de populära båtturerna från Arboga. Här går det inte bara att bli serverad otrolig räkfrossa, utan även att anordna gruppresor, eller varför inte firmafester eller bröllop! För att läsa mer om Arbogas båtturer kan ni läsa mer på Arboga Rederi s hemsida.

Runt Arboga ligger även en rad olika naturreservat, sjöar och campingplatser. Inte minst det välkända naturreservatet kalkugnsberget, som kännetecknas av tät skog och härlig svampplockning. För dig som bor i Arboga ger det en unik möjlighet att alltid ha den vackra naturen nära och väldigt tillgänglig.

I Arboga hittar vi även golfklubb, en rad olika idrottsklubbar bland annat ridning och skridskor. En annan populär aktivitet är Arbogas skidbacke, Teknikbacken. Hit kommer hundratals besökare varje år, inte bara Arboga-bor. I skidbacken finns två pister, med både snowboard och skidhopp. Läs mer om Arbogas skidbacke.

Bo i Arboga

Bor du redan i Arboga eller vill bo i Arboga? Mälarstranden Bostäder erbjuder lägenheter i Arboga med sina fastigheter runtom i staden. Läs mer om Mälarstranden Bostäder.

Se våra Fastigheter och Lägenheter i Arboga.

Intresseanmälan